KOLAČ POLUMJESECI – NEŠTO ZAISTA FANTASTIČNO!

 

Sastojci

Tijesto

14 dkg šećera 14 dkg margarina 14 dkg mljevenih badema 7 dkg brašna 4 bjelanjka

Žuti preljev

4 žumanjka 14 dkg šećera u prahu 1 vrećica šećera

Krema

1 dl mlijeka 7 dk gšećera 7 dkg margarina 7 dkg čokolade za kuhanje 14 dkg mljevenih badema (ako nema zamena)

Priprema

U dvije posude odvojite žumanjke od bjelanjaka.

Pjenasto umutite omekšali margarin sa šećerom, te mu dodajte mljevene bademe i prosijano brašno.

Na kraju lagano (mješajući kuhačom) u smjesu dodajte tvrdo tučeni snijeg od bjelanjaka.

Za to vrijeme dobro mikserom umutite žumanjke sa šećerom u prahu i vanili šećerom, dok ne dobijete glatku sjajnu smjesu.

Kad je tijesto pečeno više od pola, izvadite ga iz pećnice, premažite žutom smjesom.

Smanjite pećnicu na 100°C, stavite premazano tijesto ponovo peći i tako sušite otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz pećnice.

Za kremu skuhajte mlijeko sa šećerom, te u vruće dodajte izmrvljenu čokoladu za kuhanje, margarin i mljevene bademe.

Dobro se miješa i premažite preko osušenog žutog dijela.

Kada se malo ohladi, posipajte za ukras mljevenim bademima ili orasima.

Ohladite do kraja.

Primjedbe