Sastojci
Priprema
Jajima odvojimo bjelanjke od žutanjaka te od bjelanjaka istućemo čvrst snijeg dodajući šećer i jabučni ocat. Od istućenih bjelanjaka pečemo koru na tepsiji obloženom papirom za pečenje na 150° dok ne poprimi nježnožućkastu boju, a kada je pečena ohladimo, uklonimo papir za pečenje te se prerežemo na tri jednaka dijela.
Za to vrijeme pripremimo kremu tako da žumanjke pjenasto razmutimo sa šećerom, dodamo brašno, mlijeko i vanilin šećer, lagano kuhamo dok se ne zgusne te ostavimo ohladiti. U ohlađenu kremu dodamo pjenasto izrađen margarin.
U posebnoj posudi istućemo slatko vrhnje.
Tortu slažemo sljedećim redom: bijela kora, krema, jagode narezane na kolutiće, šlag; postupak ponovimo još dva puta.
Posluživanje
Pripremljenu tortu stavljamo u hladnjak da se stisne, a režemo je i poslužujemo hladnu.
Primjedbe
Objavi komentar