Sastojci:
100g putera
1 glavica crnog luka
3 cijene bijelog luka
1/2 šolje sitno sjeckanog celera
1 kom manje sargarepe
1 kom manjih pilecih prsa
2-3 šolje bistre pilece supe sacuvane od barenih pilecih prsa
3 šolje mlijeka
1 kasika brasna
soli i bibera po zelji
priprema:
Obariti 10 min pileca prsa predhodno ociscenih od masnoce i zilica i dodati malo soli. Supu procjediti i sacuvati a prsa malo prohladiti.
Na putu izdinstati oljusteni i sitno isjeckani crni i bijeli luk oko 8 min. Dodati narendanu sargarepu, sjeckani celer i sve zajedno dinstati samo jos par min.
Naliti supu, 2 šolje mlijeka i sitno sjeckana pileca prsa. U preostalu 1 šolju mlijeka umutiti kasiku brasna i sipati u serpu sa supom da vri najmanje 5 min, dok corba ne postane gusta i kremasta. Isključiti, malo prohladiti i služiti….
Primjedbe
Objavi komentar