PILEĆA ČORBA….JAKO UKUSNA I ZASITA

 

Sastojci:

100g putera

1 glavica crnog luka

3 cijene bijelog luka

1/2 šolje sitno sjeckanog celera

1 kom manje sargarepe

1 kom manjih pilecih prsa

2-3 šolje bistre pilece supe sacuvane od barenih pilecih prsa

3 šolje mlijeka

1 kasika brasna

soli i bibera po zelji

priprema:

Obariti 10 min pileca prsa predhodno ociscenih od masnoce i zilica i dodati malo soli. Supu procjediti i sacuvati a prsa malo prohladiti.

Na putu izdinstati oljusteni i sitno isjeckani crni i bijeli luk oko 8 min. Dodati narendanu sargarepu, sjeckani celer i sve zajedno dinstati samo jos par min.

Naliti supu, 2 šolje mlijeka i sitno sjeckana pileca prsa. U preostalu 1 šolju mlijeka umutiti kasiku brasna i sipati u serpu sa supom da vri najmanje 5 min, dok corba ne postane gusta i kremasta. Isključiti, malo prohladiti i služiti….

Primjedbe