PITA ANITA - POSEBAN RECEPT I POSEBAN UKUS!!!

 

Sastojci

kora

14 dkg brašna

14 dkg margarina

1 žumanjak

2 žl vode

biskvit

5 žumanjaka

15 dkg šećera

15 dkg rastopljene čokolade

8 dkg oraha

5 bjelanjaka

malo praška za pecivo

fil

3 dcl mljeka

3 žl brašna

15 dkg šećera

25 dkg margarina

preljev

2 crvena preljeva

pola litre soka od višanja

višnje za ukras

Priprema

od brašna margarina i žumanjka zamijesi koru dodaj dvije žlice vode ako je potrebno, koru razvaljaj u tepsiju

Za biskvit izradi žumanjke sa šećerom dodaj orase i čokoladu i na kraju izlupane bjelanjce sve to izliti na koru i staviti peći ubiti više sušiti na temperaturi od 150 stupnjeva oko sat i pol vremena ja ubodem nož da vidim dali je biskvit vlažan ako je vratim ga nazad u pećnicu dok se ne osuši

za kremu brašno i šećer izradi tako da dodaš malo mljeka i zatim sve ukuhati u preostalo mljeko kadf se skuha ohladiti i dodati margarin

kremu staviti na biskvit lagano nožem ocrtati kocke na kremi na svaku kocku staviti dvije do tri višnje i na kraju staviti preljev koji se priprema po uputi na vrečici

Posluživanje

preljev treba malo rashladiti jer se u protivnom krema od topline razlije

Primjedbe