KOKOSOVI POLJUBCI….ZA MALO DELA, PUNA IH JE ZDELA!

 

Potrebni sastojci:
2 bjelanjka
100 g šećera u prahu
100 g maslaca
100 g sitno naribanog kokosa
150 g brašna
1/2 praška za pecivo
prstohvat soli
još uvijek trebam:
50-70 g kokosa

kako pripremiti:

  1. Omekšali maslac sobne temperature izmiksajte s polovicom šećera u prahu. Dodajte kokos, zatim prašak za pecivo i brašno.
  2. U drugoj posudi istucite polučvrsti snijeg od bjelanjaka s prstohvatom, zatim dodajte preostali šećer u prahu i tucite dok se ne napravi čvrst snijeg.
  3. Spatulom dodajte snijeg od bjelanjaka u smjesu od kokosa i lagano promiješajte.
    Pokrijte posudu plastičnim folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Pećnicu zagrijati na 150*C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  5. Od tijesta oblikujte male loptice, uvaljajte ih u kokos i slažite na pripremljeni pleh.
    Pecite 20-25 minuta, pazite da se ne prepeku, kolačići trebaju biti svijetli ili blago zlaćani.
    Pustite ih da cvjetaju oko dva dana jer će tada biti najbolje.
  6. Po želji možete oba kolačića pomiješati s čokoladnim ganacheom (kao što sam ja napravila), ili donji dio umočiti u čokoladnu glazuru ili ih jednostavno ostaviti kako jesu

Primjedbe