Sastojci;
2 jaja
2 krompira
1 prstohvat crnog bibera
1 prstohvat soli
1 prstohvat crvene paprike
1 prstohvat kopra
20 ml maslinovog ulja
7-8 kašika belog brašna (120-130 gr)
4 kašike ulja
kriške salame
Susam
PRIPREMA;
Ogulimo krompir i narendamo ga. Operimo krompir u dosta vode, ocijedimo ga i iscijedimo vodu iz krompira.
Dodajte rendani krompir i jaja u odgovarajuću posudu za mešanje i izmiksajte ih.
Dodajte začine, kopar i maslinovo ulje i promiješajte. Dodamo brašno i nastavimo miksati.
Tepsiju namazamo uljem i zagrejemo. Dodajte polovinu fila koji smo pripremili i na rasporedite salamu. Odozgo pospite preostalom smjesom i susamom, zatvorite poklopac tiganja i kontrolirano pecite s obje strane.
Narežemo i poslužimo.
Dobar tek onima koji probaju.
Primjedbe
Objavi komentar