ČIZKEJK.. BOLJI NEGO IZ SLASTIČARNE

 

Sastojci
Podloga: 300 gr mlevenog keksa
150 gr maslaca/margarina
50 – 100 ml soke po izboru ili mleka
Fil: 500 gr krem ​​sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
300 ml slatkog vrhnja ( slatka pavlaka )
100 ml slatkog vrhnja (
slatka pavlaka )
1 vrečica zelatin
Vocni sloj: 500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
200 ml vode
3 vanilije šecera
3 kasike šecera
1 vrečica zelatina

Priprema

Za podlogu pomesati mlevene kekse sa otopljenim puterom i sokom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo nadev.
Za nadev krem ​​sir pomesati sa secerom u prahu, izmesati. Umuceni slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mesati u glatku smesu. Dodati otopljenu želatinu koju smo prethodno pripremili prema uputi na vrečice i istopili u 100 ml mleka. Promesati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frizider da se stisne.
Za vocni sloj pomesati voce, vodu, vaniliju šecer i šecer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka se kuva jos 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputama. Prohladiti i naneti na nadev. Vratiti u frizider da se vocni sloj zelira.

Primjedbe