Potrebni sastojci
gotove kore - 3 komada, fino
pistaći - 60 g
maskarpone sir - 100 g
kravlji maslac - 25 g
šećer - 2 - 3 kašičice
med - za serviranje
Način pripreme
Istopite maslac. Iseckajte ili sameljite pistaće.
Rasecite kore na dva dela. Namažite 3 dela maslacem i stavite ih jedan na drugi na papir za pečenje.
Rasporedite maskarpone sir, pospite šećerom i pistaćima (ostavite za dekoraciju).
Pokrijte ostalim korama podmazanim maslacem.
Odozgo premažite maslacem i pospite šećerom.
Turski pustinjski pecite otprilike 7-9 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Pospite katmer pistaćima , isecite na kvadrate i servirajte sa medom.
Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za turski burek ili tursku baklavu .
Primjedbe
Objavi komentar