Katmer sa pistaćem

 

Potrebni sastojci

gotove kore  - 3 komada, fino
pistaći  - 60 g
maskarpone sir  - 100 g
kravlji maslac  - 25 g
šećer  - 2 - 3 kašičice
med  - za serviranje

Način pripreme

Istopite maslac. Iseckajte ili sameljite pistaće. 

Rasecite kore na dva dela. Namažite 3 dela maslacem i stavite ih jedan na drugi na papir za pečenje. 

Rasporedite maskarpone sir, pospite šećerom i pistaćima (ostavite za dekoraciju). 

Pokrijte ostalim korama podmazanim maslacem. 

Odozgo premažite maslacem i pospite šećerom. 

Turski pustinjski  pecite otprilike 7-9 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. 

Pospite katmer pistaćima , isecite na kvadrate i servirajte sa medom.  

Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za turski burek ili tursku baklavu .   

Primjedbe