Jabuka mafini od lisnatog testa

 

Potrebni sastojci

jabuke  - 2 kom., crvene, srednje velicine, tanko narezane
limun  - 1/2 kom., svež
voda  - 1/2 šolje
lisnato testo  - 250 g
džem od jagoda
šećer u prahu

Način pripreme

Crvene jabuke isečite na pola, očistite jezgro i tanko narežite. Stavite u posudu, iscedite pola limuna preko jabuke i dodajte 1/2 šolje vode. Pažljivo miješati. Ubacite u mikrotalasnu na jak program na 3 minuta. Ako nemate mikrotalasnu peć, kuvajte na pari. 

Stavite isečene kriške jabuke na papirne ubruse, da osušite višak vode.   

Zagrejte rernu na 180°C. 

Lisnato testo razvijte u kvadraturu 30 cm x 30 cm. Isečite na 4 komada: 30 cm x 7, 5 cm. 

Svaki komad namažite džemom i poređajte jabuke da se preklapaju, pokrivajući pola površine testa. 

Pre uključuje nemazanu polovinu preko poređanih jabuka ostavljajući kožu jabuke otkrivenu. Lagano pritisnite. 

Zarolajte od kraja do kraja stvarajući efekat ruže. 

Stavite u kalup za mafine ili foliju. 

Pecite oko 45 minuta, dok spoljni deo testa ne postane hrskav. 

Pospite šećerom u prahu.

Primjedbe