Letnji kolač sa breskvama i brašnom od heljde

 

Potrebni sastojci

ZA KORU
brašno od heljde  - 100 g
kokosovo ulje  - 50 g
banane  - 1 komad
breskve - 1 komad
ZA KREM
kiselo mleko  - 300 g, ukusno
breskve - 1 komad
med - 1 supena kašika
cimet  - 1 kašičica
limunov sok  - 3 supene kašike
želtain  - 1 kesica

Način pripreme

Brašno od heljde  se pomeša sa kokosovim uljem i sitno nasečkom bananom i breskvom. 

Dobro se izmeša, stavlja se u odgovarajuću posudu i peče se 20 minuta. 

Za to vreme druga breskva se karamelizuje sa medom, limunom i cimetom. 

Želatin istopljen u hladnoj vodi se dodaje u karamelizovanu voćnu smesu. Izmeša se sa kiselim mlekom i tako dobijeni krem se sipa na ohlađenu koru. 

Letnji kolač sa breskvama i brašnom od heljde se hladi dva sata, ukrašavajući se karamelizovanim breskvama i servira se naseckana na tanke komade. 

Na isti način može da se spremi i kolač sa kajsijama . 

Primjedbe