Potrebni sastojci
ZA KORU
brašno od heljde - 100 g
kokosovo ulje - 50 g
banane - 1 komad
breskve - 1 komad
ZA KREMkiselo mleko - 300 g, ukusno
breskve - 1 komad
med - 1 supena kašika
cimet - 1 kašičica
limunov sok - 3 supene kašike
želtain - 1 kesica
Način pripreme
Brašno od heljde se pomeša sa kokosovim uljem i sitno nasečkom bananom i breskvom.
Dobro se izmeša, stavlja se u odgovarajuću posudu i peče se 20 minuta.
Za to vreme druga breskva se karamelizuje sa medom, limunom i cimetom.
Želatin istopljen u hladnoj vodi se dodaje u karamelizovanu voćnu smesu. Izmeša se sa kiselim mlekom i tako dobijeni krem se sipa na ohlađenu koru.
Letnji kolač sa breskvama i brašnom od heljde se hladi dva sata, ukrašavajući se karamelizovanim breskvama i servira se naseckana na tanke komade.
Na isti način može da se spremi i kolač sa kajsijama .
Primjedbe
Objavi komentar