- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Potrebni sastojci
paprika - 10 g, crvena
patlidžan - 4 kg
ljutenica - 5 kg /gotova, iz prodavnice/
šargarepa - 1,5 kg
ulje - 600 ml
tako - 2 - 3 kašike
šećer - 2 kašike
luk - 3 glavice
beli luk - 2 glavice
biber - 1 kešić, mleveni
čubar - 2 kašike, mleveni
Način pripreme
Papriku očistite od drški i semenki. Zajedno sa patlidžanom specite i ako ste u mogućnosti - na šporet će biti još bolje, ai brže je.
Uklonite ljuspe, a posle mašinicom za mlevenje mesa sameljite na sitno. Šargarepe operte i ogulite, posle ih iseckajte na komadiće od po 2-3 cm i stavite ih u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte ih oko 20 minuta, zatim ih ocedite i sameljite ponovo.
Kupovna ljutenica - od 5 kg sipajte u veliku tepsiju ili šerpu. Dodajte mleveno povrće, so, šećer, jednu kesicu mlevenog bibera i čubar. Sve dobro promešati.
Ulje zagrejte u šerpi i spuštajte 3 glavice luka , iseckane na četvrtine. Pržite dok luk ne porumeni, pa zatim izvadite rešetku iz ulja. Luk se ne koristi za ljutenicu .
Čenovi belog luka se presuju preko ljutenice. Postepeno preko sipajte zagrejano ulje. Ponovo dobro promešajte smesu dok se sve lepo ne sjedini, pa zatim isipajte u tegle. Zatvorite metalnim poklopcima.
Tegle poređajte u odgovarajuću posudu, prelijte vodom i sterilišite 30 - 40 minuta
Dobićete 35 tegli različite veličine.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije

Primjedbe
Objavi komentar