CHEESECAKE U ČAŠI GOTOV ZA 10 MINUTA…lagano i osvjezavajuce..

 

Podloga ili baza:
50 g integralnog keksa
25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
Krema:
100 g grčkog jogurta
50 g svježeg krem ​​sira
75 g slatkog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
Preljev:
250 g šumskog voća
1 žlica šećera
1 žlica svježe cijeđenog soka limuna
Cheesecake u čaši – priprema:
Keks samljite i pomiješajte s maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću obloge dijela žlice, te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak kolača.
Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt se miješa sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve komponente se nježno miješaju dok se ne sjedine.

Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovo sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena.
U međuvremenu nasjeckajte šumsko voće na sitno i prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom dodajte u prethodnu kremu. Vratite u hladnjak do posluživanja.
Savjet: Doza navedenih sastojaka dovoljna je za 3 porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možete mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višnje, maline, kupine i svih vrsta bobičastog voća.

Primjedbe